1/3 от служителите на Областна назначени без конкурс

Мисия Варна

10-12-2012, 17:24

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

В Областна администрация корупция нямало

18 души от всичките 50 щатни служители на Областна администрация Варна са назначавани без конкурс. За две от длъжностите - старши юрисконсулт и директор на една от дирекциите вече са проведени такива. За останалите тепърва ще се правят конкурси за да работят отделите в Областна законно. Това стана ясно от губернатора Коста Базитов, който отчете дейността си за първите си 45 дни в Областна управа. 

Областна администрация Варна е с нисък корупционен риск и с много добри показатели за работа. Това е показал одит за периода 2010- 2011 г, който беше извършен от инспектората на Министерски съвет. 

2,7 млн. лв. приходи от продажба на сгради и земи, от наеми и неданъчни приходи, както и от предоставяни услуги е реализирала Областна, похвали се Базитов. При заложени  над 587 хиляди лева, планът бил преизпълнен на 390%. 

Организацията на хора с висок интелект "Менса" дължи над 5 хил. лв. за наеми на Областна, обяви още Базитов.  Сред длъжниците са и Комунистическата партия във Варна с 4 хил. лв., както и Тежкоатлетическият клуб "Черно море" с над 8 хиляди. Сред длъжниците са и еднолични търговци, които ползват помещения на Областна администрация. 

Всички общини във Варненско са готови за зимата, съобщи пък зам.-областният Пламен Манушев. Навсякъде има сключени договори със снегопочистващи фирми, само в Долни Чифлик щели да се справят сами. Там разполагат с нужната техника, а имат и договори с арендатори, които също ще предоставят машините си при нужда.