Благотворителен щанд подредиха в Съдебната палата

Животът

10-12-2012, 15:57

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Коледeн базар има във фоайето на Варненски окръжен съд на площад "Независимост".

Събраната сума от продажбата на коледните изделия ще в подкрепа на Дома за деца в риск от село Суворово.  Магистрати и съдебни служители за пореден път подкрепиха благотворителната кампания на студенти от Медицинския университет, организирана всяка година в подкрепа на деца в неравностойно положение. От няколко години, бъдещите медици и техни приятели от IV Езикова гимназия се заемат с организацията по изработването на коледни и новогодишни сувенири и подаръци. 
Днес и утре базарът е в Съдебната палата на площад "Независимост", а през следващите 2 дни щандът ще е в Административния съд. Финалът на благотворителната седмица ще е в петък, когато към подкрепата на магистратите и съдебните служители ще се присъединят и Тракийското дружество. В ранния следобед, децата от Суворово ще гостуват на свои връстници от различните школи по изкуствата. 
Още една коледна благотворителна акция подкрепи Регионалната секция на съдебните служители от Варненския окръжен съд. Служителите се включиха в благотворителната инициатива на възпитаниците от частна занималня "Дъга" за децата от Центъра за социална рехабилитация и интеграция от с.Бързица, община Провадия. В продължение на две седмици даряваха средства, облекла, обувки, играчки и електродомакински уреди за децата, лишени от родителски грижи. Със средствата, събрани от съдиите и съдебните служители ще бъде закупен отоплителен уред за една от занималните в Центъра за социална рехабилитация и интеграция.
В края на миналата седмица варненските ученици и представители на съда занесоха даренията и много лакомства на децата от с.Бързица. Срещата се превърна в истински празник и заради коледните програми, които си подариха взаимно децата от дома в с.Бързица и гостенчетата им от Варна.