Студенти правят благотворителен коледен базар

Животът

10-12-2012, 13:19

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Разположен е в УМБАЛ "Св. Марина", в Медицински университет и в Медицински колеж

Коледен благотворителен базар организиран от студенти започва днес. Събраните средства ще бъдат дарени на Отделението по детската психиатрия към УМБАЛ "Св. Марина". Базарът ще продължи до четвъртък. Всеки желаещ да се включи в кампанията "Да направим чудото възможно" може да го направи като си закупи собственоръчно направени играчки, картички или друга коледна украса в един от пунктове: УМБАЛ "Св. Марина" - от 8:00 ч. до 13:00 ч.; Медицински университет - от 10:00 ч. до 15:00 ч.; Медицински колеж - от 10:00 ч. до 15:00 ч.
"Себестойността на една картичка като материали е около 10 ст. Благотворителните картички се продават на 50 ст., но това не спира хората, които искат не просто да си купят картичка, а да дарят надежда – да дадат и много по-големи суми. Вече имаме картичка, закупена за 50 лв.", похвали се студентът Антон Цветков, студент по медицина – представител на Студентския съвет към университета и отговорник за благотворителния базар в УМБАЛ "Св. Марина".
В последния ден от кампанията в една от аудиториите на университета ще бъде прожектиран тематичен филм, билетите за който ще бъдат на символичната сума от 1 лв. Събраните средства също ще бъдат дарени на Отделението по детска психиатрия.