Картотекират играчите в градското по футзал

БФС с нови изисквания за „А“ група

Зоналният съвет на БФС – Варна въвежда нови правила за отборите в А и Б група в първенството в морската столица. На техническа конференция на 17 декември ще бъдат разяснени всички новости около следващия сезон от шампионата.

От родната ни централа ще изискат всички играчи в първенството да бъдат картотекирани, както и да преминат задължителен годишен състезателен преглед. По този начин дисциплинарната комисия към БФС ще може да налага парични санкции на всички участници в шампионата за жълти и червени картони.

Друго основно изискване е, таксата за участие да се плати преди започването на първенството, като отбор, който не е внесъл необходимата сума, няма да бъде допуснат до участие. Докато не плати, тимът ще губи служебно своите срещи.

На 17 декември от 17,30 ч. в Орбита ще се проведе техническа конференция, на която ще бъдат обсъдени и обявени новите промени. Именно тогава ще се тегли и жребият за „А“ и „Б“ група. Предвижда се старта на новия сезон да е на 12 или 13 януари, като задължително трябва да свърши най-късно до 14 април. Арена на битките ще е зала "Конгресна" на ДКС във Варна.