Празниците помпат отпуската с 11 дни

Новините

09-12-2012, 08:03

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Най-интересното от в. "Стандарт" на 9-ти декември

Как да разпределим най-рационално отпуската си през новата 2013 година? Оказа се, че почивните дни по празниците могат да ни спестят 11 дни бачкане. Първият почивен ден е 1 януари - вторник. Желаещите да си удължат релакса, който започва от Бъдни вечер могат да си пуснат молба за отпуска до петък, 4 януари. Така ще спечелят цели две седмици отпуск. 

Националният празник на България - 3 март е следвашият в календара. За съжаление на много българи обаче тази година той се пада в неделя. Като компенсация на това идватмногото почивни дни през май. Ваканция ни чака от 1-ви до 6-ти и от после - от 24 до 26-ти май. От всичките тези дни, пет са работни. В случай, че някой измоли от шефа да излезе от 7-ми до 11 май, ще удари джакпота. Причината е, че с 8 поискани дни, късметлията ще почива цели 19. Подобна комбинация може да се направи и около празника на славянската писменост.

През септември, работен ден се пада Съединението. Отпускарите могат да се възползват от 6 септември, петък и да ползват за почивка три дни. 22 септември, празникът на Независимостта се пада в неделя. 

Пред последния месец от 2013 г. ще почиваме на 24-ти, Бъдни вечер. Денят е вторник. Почивни са също сряда и четвъртък. На 31 декемеври също няма да се работи, въпреки, че отпускарите ще трябва да се веснат на работа на 14 декември, когато ще отработват Новата година.