Спасиха варненски моряк от потънал автомобиловоз

Новините

06-12-2012, 10:27

Снимка:

maritime.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

10 моряци в неизвестност след корабокрушение

Тодор Демерджиев е бил единствен българин на борда на потъналия кораб

Варненски моряк е бил спасен снощи след потъването на автомобиловоза BALTIC ACE, съобщава Maritime.bg. Корабът е потъна на около 25-30 морски мили от бреговете на Ротердам след сблъсък с плаващия под флага на Кипър контейнеровоз, COVUS J. След стартираната от холандските власти операция са били спасени 13 моряци. Хеликоптери са ги изтеглили от водата. Открити са телата на четирима моряци. Все още в неизвестност са седем души. Температурата на водата в района е 10 градуса.

"Очакваме в рамките на ден-два българският моряк да се прибере", каза управителят на Стамко Ейджънси, к.д.п. Тодор Цонков. Спасеният българин се казва Тодор Демерджиев. Той е сред е в добро здравословно състояние, уточниха от Министерството на външните работи. 

Корабите са се сблъскали в Северно море при изключително тежка обстановка, съобщава се за силен валеж, придружен със силен вятър. Контейнеровозът COVUS J е плавал към Антверпен. Автомобиловъз BALTIC ACE е извършвал преход към Котка. Все още не е известно колко автомобила е имало на борда на потъналия кораб.

Властите в Холандия съобщават, че корабът е потънал "бързо след колизията". Не е имало други български моряци на борда на потъналия кораб.