Данъчните се разминаха с безплатно ползване на общински имот

Мисия Варна

04-12-2012, 14:57

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

От 2003 година насам НАП не плаща наем на община Варна за имот с големина 253 кв. м в "Чайка"

НАП вече ще плаща наем за това, че ползва помещение във Варна- собственост на общината. Това решиха съветниците от комисията по "Собственост и стопанство" към местния парламент. Те отхвърлиха предложението на кмета Кирил Йорданов данъчните да ползват без да плащат наем помещенията с големина 253 квадрата в бл. 67 в "Чайка". 

Шефът на данъчните във Варна Красимир Стефанов напомнил на администрацията, че договорът й с НАП, сключен през 2003 г. изтича. Той пожелал безвъзмездното право на ползване да бъде удължено за още 5 години. Това обясни шефката на дирекция "Собственост" в общината Теодора Трендафилова. "Затова сме дали това предложение”, аргументира тя. Мотивите обаче не минаха пред градските депутати. Щом общината си плаща данъците,  данъчните да си плаща наема. НАП печели достатъчно от събирането на данъци,  коментираха те. В крайна сметка комисията се въздържа да гласува безвъзмездното право на ползване на имота. Съветниците върнаха предложението на администрацията, за да изготви ново с наемна цена, изчислена по формулата, по които се отдават общински имоти на всички останали желаещи. 

Само преди 2 седмици съветниците възроптаха и срещу предложение на администрацията  ВиК - Варна, да получи безвъзмездно право на ползване върху общински имот с площ 58 кв. за нуждите на аварийното звено и за съхраняване на техника и материали. ВиК  вложило 16 000 лв. за ремонт на имота. Тогава Андрей Василев от "Нашият град" и Николай Недков от ДСБ, поискаха общината да взима наем за имота си, независимо от направените подобрения. Така както общината продължава да плаща сметките си за вода в дружеството.