Честит първи сняг, Варна!

Животът

04-12-2012, 03:17

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

В 3:00 ч мобилните репортери на Varnautre.bg забелязаха първите снежинки за зимата на 2012, след които Варна за минути побеля.

След София и Варна побеля. В 3:00 ч (а може и по-рано :) Варна посрещна първия си сняг. За разлика от традицията снегът тази година ни изненада далеч преди Коледа.

Според прогнозата на метеоролозите от НИМХ-Варна тази нощ, южно от страната, преминава ново циклонално ядро. Облачността ще се увеличи до значителна, вятърът временно ще отслабне. Дъждът, който е по-значителен по количество над Югоизточна България, ще премине в сняг в района на Предбалкана, поради постепенното усилване на вятъра от северозапад до 12-15 м/сек и с него над районите бързо ще прониква студен въздух.

Преобладаващите минимални температури ще са между –1 и +3, по Черноморието - 3-5 градуса. Утре сутринта на все повече места ще превалява сняг, като постепенно валежите ще отслабват и следобед ще спрат, а облачността бързо ще намалее до слънчево. Ще остане студено с максимални температури 3-8 градуса. Вълнението на морето през нощта временно ще спадне до 2-3 бала, а утре - увеличение 3, по южното крайбрежие до 4 бала. Температура на морската вода - 10-13 градуса.