Земетресение 4.9 по Рихтер разтърси Шабла

Шабленци са усетили земетресението както през 2009-а, във Варна също ни разлюля

Земетресение разтърси току-що Шабла, съобщиха за Varnautre.bg жители на града.

"Здраво ни разтресе. Беше точно като миналия път", сподели потърпевша шабленка, сравнявайки силата на сегашния трус с този от 5 август 2009 г. "Продължи около 10 секунди и се разместиха мебелите в къщата", допълни още тя.

Според Европейския център по сеизмология земетресението е било с магнитуд 4.9 и се е случило в 20:58 ч. на 2 км дъбочина в Черно море, на 63 км източно от Варна и на 22 км югоизточно от Шабла.

"В кв. Младост във Варна също го усетихме, но помислихме, че някой просто е ритнал масата :)", пишат ни читатели във фейсбук.

Поради малката дълбочина на епицентъра земетресението се е усетило в почти цяла Североизточна България, според читателските сигнали на фен страницата на Varnautre - от Силистра до Шумен. Бургазлии също са "разсипвали ракията".

Земетресение с магнитуд 2,6 по Рихтер, отново в Черно море, беше регистрирано снощиТрусът беше усетен слабо в най-южните райони на Варна - Аспарухово и Галата. Епицентърът в неделя вечер беше на 45 километра от Варна и 30 км от Бяла - пак на 2 километра дълбочина.

До момента няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети от двете земетресения.