Бяла със спортен комплекс за 2,5 млн. лв. европари

Новините

03-12-2012, 10:40

Снимка:

община Бяла

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

С проект за 1,6 млн. лв. правят улици в квартал "Бяла-Изток"

Ремонт и реконструкция на спортен комплекс "Черноморец" започват в Бяла. Мащабното реновиране се случва с 1,6 млн. лв. европари спечелени по Програмата за развитие на селските райони. 

По проекта ще се осъществи пълна рехабилитация на терена, ще бъдат изградени лекоатлетическа писта по периметъра на футболното игрище и помощни игрища за футбол, тенис, волейбол и баскетбол. Допълнително, съществуващите трибуни ще бъдат реконструирани,  ще се изградят и нови. Над основните трибуни ще се построи метална козирка. Стадионът ще има модерна  поливна система и нови електро- и осветителни инсталации. По периметъра  на помощното игрище в северната част на терена ще се изгради висока метална ограда от сглобяеми елементи. Съществуващата външна ограда на спортния комплекс ще бъде подменена. Всичко това ще се случи в следващите 30 месеца, похвалиха се от община Бяла. 

Пак с европейски пари ще бъдат изградени и улици в квартал "Бяла-Изток". Срещу 1,6 млн. лв. ще се направят 1172 метра улици в квартала. Улиците, който ще се сдобият с асфалт са "Хан Аспарух", "Петър I", "Хан Омуртаг",  "Княз Борис I", "Брегова" и  "Хан Тервел". Този проект също трябва да бъде реализиран в следващите 30 месеца.