Левски продължава да мачка във футзала

Академика остава лидер в класирането и след 9-ия кръг

Шампионът на столицата Левски София Запад продължава с победния си ход за защита на титлата в градското първенство по футзал. В среща от 9-ия кръг на шампионата „сините“ надиграха ФК Електриксити с 5:3. Два гола за успеха реализира Йосев Шутев, а Мартин Марков, Тодор Велев Ангел Тодоров добавиха по един. "Много интересен мач, със заряд на дерби. Оспорвана среща изпълнена с много обрати, жълти и червен картон за тима Електиксити. Изненадан съм от съперника. Взели са много нови момчета, които имат качества. Това е добре за футзала и като цяло развитието на този атрактивен спорт“, каза за Varnautre.bg треньорът на Левски София Запад Иво Николов. 

Отборът на Академика УНСС остава лидер в класирането и след този кръг. Тимът на УНСС успя да 3 т. срещу тима на Унекс, след като го победи с 5:1. За втора поредна среща Николай Заеков реализира 4 гола за победителите, а Александър Александров добави един за крайния успех.

Лъвчетата пък успяха да надиграят Лозенец Юнайтед с 10:4. Това е и най-резултатната среща в този 9-и кръг на градския шампионат на София.

Така тима на Академика остава водач в класирането следван от Левски София Запад, които обаче са с мач по-малко. На трета позиция се намира ФК Електрисита, а веднага след тях се нареждат Лъвчета, Унекс, ФК „Г“ и Лозенец Юнайтед. 

В следващия кръг Левски София Запад излиза срещу Унекс, в понеделник, в Четвъртък Академика ще помпа мускули срещу последния в класирането Лозенец Юнайтед, а ден по-късно е двубоя между Лъвчетата и ФК „Г“. Всички срещи се играят в зала Челопечене от 20 ч.

№              ОТБОР            М.     П.      Р.      З.      Г-Р             Т.

1     Академика УНСС         8       7       -        1       44 - 13       21

2    Левски София Запад    7       6       -       1       31 - 15       18

3    Ф.К Електриксити       8      5       -        3       48 - 31       15

4    Лъвчета                       8       4       -        4       27 - 29       12

5    Унекс                           8       2       -        6       30 - 40       6

6    Ф.К. “ Г “                      7       1       1       5       25 - 39       4

7    Лозенец Юнайтед       8       1       1       6       23 - 61       4