Боян Илиев: Аз съм играл, сега е ред на младите

„Надявам се на добър резултат на Коритото“, каза още капитанът на Спартак 1918

Капитанът на Спартак 1918 Боян Илиев, който се възстановява от операция от херния, не съжалява, че няма да може да вземе участие в мача с Литекс за Купата на България. Срещата между соколите и тима на Христо Стоичков ще играе в неделя от 14 ч. на стадион Спартак във Варна. „Разбира се, че не съжалявам, че няма да играя. Аз съм играл, играл..., сега е ред на младите. В такива мачове се израства. Играеш освободено, тъй като можеш само да спечелиш  срещу съперник от ранга на Литекс. Ще е трудно, все пак това елитен тим. И то не кой да е, а Литекс. Надявам се на добър резултат в първата среща, предвид това, че сме домакини. Казвам добър резултат, не да паднем с 1 или 2 гола, а да бием или направим равенство срещу лованлии, това е добър резултат“, категоричен бе пред Varnautre.bg капитанът на Спартак.

Той сподели още, че очаква в неделя да дойдат доста хора на стадион Спартак, с което поне малко си припомни времето от преди 3 години. „Надявам се да видя, ако не пълен, то наполовина пълен стадион. Мечтая да се върне времето, когато на Спартак идваха по 10 000 зрители. Едва ли ще има толкова с Литекс, но колкото повече зрители има, толкова по-добре за футбола и футболистите. От две години аз не съм виждал на Коритото да идват повече от 1000 души“, каза още Илиев.

На въпроса, дали очаква да стане празник, все пак това е Литекс, Боян отговори така: „Празник може да е за някое село, или малък град, това е Варна. Варненци са виждали къде - къде повече и по-силни отбори“, завърши Боцето