Социална кухня отново ще храни 400 варненци през зимата

Животът

30-11-2012, 08:00

Снимка:

© Impact Press Group/архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Фондация БНП Париба България продължава проекта „Социална кухня”

Възрастните хора от Варна, които са в неравностойно положение, ще получат подкрепата на Фондация БНП Париба България и тази година.

Фондацията продължава да подкрепя хората в нужда чрез шестия сезон на проекта “Социална кухня” във Варна. Партньори на фондацията за проекта във Варна са социална асоциация „Св. Андрей” и община Варна.

На 3 декември (понеделник) от 13:00 часа в стола на РЗИ, с водосвет ще бъде открит новият сезон на проекта на Фондация БНП Париба България “Социална кухня” във Варна. За шеста поредна година с подкрепата на община Варна в стола на РЗИ ще се хранят ежедневно по 100 души в периода от 3-ти декември 2012 г. до 31 март 2013 г., а в други два ресторанта ще се раздават още 300 порции със съдействието на социална асоциация «Св.Андрей».
Фондация БНП Париба България продължава проекта „Социална кухня”, в съответствие с глобалната благотворителна политика на групата БНП Париба. Още от 2002 г., тази благотворителна инициатива успешно помага на хора в неравностойно положение в София като им предоставя топъл обяд, по време на студените зимни месеци. Първоначално бенефициери са 150 души, а днес 1350 души в неравностойно положение в нужда получават топла храна през зимата в София.
 Инициативата на служителите на банката, любезното сътрудничество на община Варна и помощта на социална асоциация «Св. Андрей» правят възможно вече традиционното осъществяване на проекта в морския град.
Благотворителният проект е финансиран с дарения на фондация БНП Париба, БНП Париба С.А. – клон София, със средства от служителите на банката и с ценната подкрепа на много партньори: Автомотор Корпорация, Астра Зенека, Делойт България, Диматекс, Екофарм, Ер Франс, Международен дамски клуб София, Мото Пфое, Проксиад, Рено Нисан България, Сервие Медикал, София Франс Ауто, Фондация “Св.св. Кирил и Методий”, Френско-българска търговска камара, и много физически лица. От своя страна община Варна, чрез предприятието си “Стопанска и спомагателна дейност” ЕАД, осигурява готвенето и раздаването на храната, както и необходимите за целта помещения, а СА „Св.Андрей” БГСНЦ – Варна се ангажира с подбирането и информирането на възрастните и социално слаби хора според техните нужди. На 3 декември 2012 год. oтварят врати и два допълнителни центъра във Варна за още 300 души, благодарение на съдействието на СА Св. Андрей БГСНЦ Варна.
Огромният брой благодарствени писма свидетелстват за ползата от проекта, който е отличен и от българската бизнес общност през ноември 2006 г. Форумът на българските бизнес лидери връчи първа награда на проекта „Социална кухня” в категорията: “Инвеститор в обществото”. През 2009 г. проектът получи награда БНП Париба Иновация за корпоративна социална отговорност