Борисов за Спортна зала: Почваме ремонт!

Дворецът на културата и спорта ще бъде реконструиран до световното по волейбол за младежи през 2014-а

Дворецът на културата и спорта във Варна ще бъде ремонтиран и модернизиран така, че да отговаря на международните съвременни изисквания за големи спортни състезания. Това обеща днес премиерът Бойко Борисов по време на краткото си посещение във Варна. Реконструкцията на Спортна зала с държавни пари стана възможна след като промени в Закона за физическото възпитание и спорта забраняват от 1 януари 2013 г. публично-частно партньорство и договори за концесия по отношение на всички спортни имоти с национално значение, какъвто е Дворецът. 

В момента с бързи темпове върви довършването на зала "Колизеум" в Пловдив, която от десетилетия се издигаше край тепетата на груб строеж.
В пловдивската зала ще се проведе световното първенство за младежи по волейбол през 2014 година. Мачовете от предварителната фаза обаче ще се играят във Варна и в други градове - където дотогава бъдат завършени подходящи спортни съоръжения.

Днес премиерът откри нов комплекс със зала за колективни спортове в Икономическия университет-Варна.

Близо 1 млн. и 500 хиляди лева е инвестицията в цялостната модернизация на Спортния комплекс. Сградата е с разгъната площ от близо 2 000 кв. м, с осигурени близо 500 места за публика. С ремонта в Спортния комплекс, в залата за баскетбол, например, са изпълнени всички изисквания на Българската федерация по баскетбол за провеждане на национални срещи, уточняват от ВУЗ-а.

За след 10 дни беше отложена визитата на залата за гимнастика, в която са монтирани уредите, купени със 100 000 лева от държавния бюджет това лято. Премиерът държал лично Йордан Йовчев да демонстрира новите придобивки, а спортистът бил възпрепятстван.

"Не са нужни приказки - само показвайте какво правим всеки ден. Една дума не трябва да се казва, показвайте пътища, театри, аули, библиотеки, спортни зали.", посъветва медиите премиерът.

За всичко ще има пари, категоричен беше Борисов и напомни, че от първия ден на управлението си, правителството на ГЕРБ е платило високите пенсии на пенсионерите.

„Тогава правителството на Станишев и Орешарски в Министерство на финансите оставиха държавата потопена с половин милиард и сега продължаваме да плащаме”, подчерта Бойко Борисов.

На излизане от Икономическия той спря пред чистачките, които се бореха с планините от паднали листа. "Аз си тръгвам, можете да спирате работа и вие", пошегува се той с мургавите метачки с ярки оранжеви престилки.