Юноши на Черно море първи на универсиада

Спорт

28-11-2012, 10:16

Снимка:

Личен архив

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Студенти отбелязват 8 декември с лека атлетика

Отборът на Икономическия университет спечели футболния турнир, който е по случай празника на студентите – 8 декември. Спортното състезание бе  организирано от Студентските съвети, звената по спорт в университетите и Община Варна, а домакин на събитието бе Техническият университет.

Надпреварата продължи 6 дни, като участие взеха 10 отбора - по два от ИУ, ТУ, МУ, Военноморското училище и Свободния университет. Отборите бяха разделени в две групи по 5 отбора, като на първо място в група "А" завърши първият отбор на ИУ. В група "Б" първи стана вторият отбор на Икономическия. На полуфиналите двата отбора от ИУ победиха своите съперници с 3:0 и 2:0, съответно ТУ1 и ТУ2. Така се стигна до финал между двата отбора на Икономическия университет. Любопитното е, че в единият отбор на ТУ, който отпадна на полуфинала, играеха само студенти от южната ни съседка - Турция.

Последната среща очаквано бе и най-интересната от всички до този момент. Единият тим бе съставен изцяло от юноши на един от най-добрите набори излезли от школата на Черно море, с треньор Тодор Марев, който е по-известен като дубъла на Морето преди две години. В другия пък бяха състезатели на едни от силните тимове на градското първенство по футзал на Варна. В редовното време двата тима завършиха наравно 2:2, като при дузпите по-точни бяха бившите „моряци“.

Медалите и купите ще бъдат връчени в известна варненска дискотека тази вечер в 22 ч., а победителите ще полеят подобаващо поредния трофей, който печелят от множеството турнири, в които са участвали.

Съставът на шампионите: Димитър Митев, Пламен Цветков, Милен Маринов, Ивелин Костадинов, Ивайло Станчев, Димитър Желязков и Петър Михайлов.