Протече спортна зала, открита от Бойко Борисов на 15 август

Мисия Варна

26-11-2012, 05:33

Снимка:

в-к "Труд"

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Най-интересното от вестник "Труд" на 26 ноември

Новата спортна зала към Първа езикова гимназия във Варна, която бе открита лично от премиера Бойко Борисов на 15 август, е тъмна, мокра и студена. Родители алармираха "Твоят ден", че се е появил теч от покрива.

"При първия дъжд помислихме, че нещо има да се довършва и затова не обърнахме сериозно внимание. При следващ валеж обаче нещата се повториха", разясни майка на ученик от гимназията.. Думите потвърди и преподавател, който пожела анонимност. Освен това климатиците и осветлението не се пускат, допълниха родителите.

"Причина за всички неудачи е фактът, че залата не е прехвърлена в активите на училището, нито пък са отделени средства, за да се плаща електричеството", обясни директорът на гимназията Веселин Василев. Общинският съвет гласува през септември залата да бъде прехвърлена към гимназията.

Според шефката на дирекция "Образование" Анна Николова това е направено. 
Шефът на общинското предприятие "Инвестиционна политика" Константин Камов заяви, че са направени два огледа и вероятната причина била конденз. Управителят на фирмата изпълнител Атанас Костурков сочи като виновник запушените улуци.

"Тъй като залата е заобиколена от дървета, най-вероятно листа са запушили дъждоотводните тръби. Може да има и някоя фуга на страничните панели, която да пропуска. Обектът е в гаранция и ще остраним проблема", увери строителят.