Черно море би Струмска слава само с 2:0, продължава напред

Илиян Капитанов и Атанас Илиев реализираха попаденията

Отборът на Черно море се измъчи, но отстрани третодивизионния Струмска слава 1927 (Радомир). Моряците надиграха гостите по всички показатели, но с много зор реализираха 2 гола и с общ резултат 2:0 в се класираха за 1/8-финалите на турнира за Купата на България. Футболистите на Черно море тотално доминираха над четвъртия в Югозападната "В" група удариха и три греди, но отново показа слабостта си в завършващата фаза.

 

Гостите от Радомир останаха с човек по-малко в 8-ата минута на срещата, но това по никакъв начин не си личеше на терена, тъй като едва ли някой можеше да преброи с колко точно човека се бранеха гостите през всичките 90 минути. И въпреки протестите от страна на гостуващия отбор, Райчев от заслужено бе изгонен от игра за нарушение срещу откъсналия се сам срещу вратаря Миро Манолов. Малко след това, в 15-ата минута на двубоя, Илиан Капитанов откри резултата, след като центриране на Дончо Атанасов бе насочено към Георги Илиев, той технично с гърди спря топката на Капитанов, който с диагонален удар откри резултата.  

До края на полувремето Черно море изпусна пет 100%-ови ситуации за гол, за което основна вина имаше и вратарят на гостите. Удари от непосредствена близост на Миро Манолов бяха парирани от стража, а на два пъти нападателят на варненци стреля в аут от изгодни положения. Секунди преди да прозвучи последния съдийски сигнал за полувремето, гостите можеха да изравнят, но техен играч не успя да нанесе изстрел, озовал се на добра позиция срещу Пламен Колев.

През втората част положението на терена не се промени. Черно море търсеше втори гол, но така и не успяваше да реализира. Това стана едва в 82-рата минута, а автор на попадението бе Атанас Илиев, който вкара веднага след като се появи в игра на мястото на Миро Манолов.