Училище каза "не" на тормоза

Животът

22-11-2012, 11:44

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Учениците и учителите от основно училище "Отец Паисий" в Бяла се включиха в първата организирана в България "Седмица за справяне с тормоза в училище"

Инициатива е на Фондация "Човек Плюс". "Дали е вербален, физически или онлайн тормозът е неприятен и съвсем реален проблем, който може да се случи във всяко училище, дори и сред най-малките деца. Тормозът е нещо, което убягва на учителите и родителите, но при него деца страдат изключително много. Ето защо е много важно ние да разберем има ли го и как да се справим с него", разказа Мария Кирова – организатор на мероприятието в училището.

"Сред учениците е разпространена анкета и от нейните резултати се надяваме да разберем какво ни е убягнало. При всички положения, трябва да се справим с тормоза с нещо добро", допълни тя.  Школото "Отец Паисий" каза  "Не на тормоза в училище" с провеждане на различни мероприятия през седмицата. Учениците от VII клас изработиха плакати, а в двора на училището, където всички деца се хванаха за ръце и казаха заедно "Не на тормоза". В рамките на инициативата пред децата е направена и презентация посветена на темата. Учениците пък са направили емблеми и са си измислили подходящи игри.