Бойко развързва кесията и за Варна

Мисия Варна

21-11-2012, 16:50

Снимка:

Орлин Цанев

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

5 милиона за 2 нови детски градини и спортна зала в СОУ "Елин Пелин" дава правителството

Две нови детски градини ще бъдат построени във Варна с пари от държавния бюджет. Още толкова ще бъдат построени и с общински пари, съобщи днес лидерът на ГЕРБ във Варна Иван Портних. Той обеща през 2013 -а година проблемът с дефицита на места в забавачките да бъде най-после решен.

Общо 5 мнл. лева ще задели правителството за децата на Варна догодина. Останалата част от сумата ще отиде за изграждането на нова многофункционална зала - за спорт и масови мероприятия, в СОУ "Елин Пелин". Според

Иван Портних отчете днес свършеното от общинските съветници на ГЕРБ през първата година на мандата им: приемането на новия Общ уствойствен план на Варна, който дава възможност за привличане на инвеститори и откриване на нови работни места, забрана на строителството в Морската и в Ботаническата градини, активна подкрепа на здравеопазването в града, развитие на социалната общинска програма, увеличаване на броя на местата в детските градини и ясли.

„В ход са проекти, на обща стойност над 300 млн. лв. – до края на седмицата трябва да бъде обявена поръчката за избор на доставчик на новите автобуси, вече е избран изпълнителят на дълбоководното заустване на отпадните води в курорта Златни пясъци, което ще гарантира един по-добър сезон догодина, приключи ремонтът на драматичния театър, с бързи темпове се движат проектите за зелена градска среда, за пешеходния ринг, чрез които ще бъде обновен центърът на града”, напомни още областният лидер на ГЕРБ – Варна.

В момента се работи по актуализация на бюджета за 2012 г., обясни пък председателят на ОбС Николай Апостолов. „Срещаме се с хората по райони, за да чуем мнението им кои да бъдат приоритетните обекти, които да бъдат заложени като финансиране в бюджета за догодина”, допълни той. Конкретен пример даде общинският съветник Павел Христов, който обясни, че от месец и половина се проучват възможностите за изграждане на многофункционални игрища за масов спорт във всички райони на града.

На въпрос какви резултати очаква ГЕРБ-Варна от предстоящите парламентарни избори Иван Портних заяви: ”До изборите има време, предстои още много работа за реализация на важни проекти, за които получаваме активно съдействие от правителството. Добрите резултати за града ще бъдат факт, затова вярвам, че ще получим отново доверието на нашите съграждани”. Общинският съветник Марио Шиваров, който в началото на седмицата беше обвинен в конфликт на интереси, ще обжалва в съда констатациите на националната Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.