Футболисти озаптяват бесни фенове

Интересна случка се разигра на дербито от 7-ия кръг на градското първенство по футзал на София, между тимовете на Левски София Запад и Академика, завършил при резултат 4:3 за „сините“.


Около 30 фена на символичните домакини, дошли да подкрепят левскарите, се опитали да нахлуят на терена 3-4 пъти, като в два от тях дори успели. Единствената причина да не могат ултрасите да се саморазправят с играчите на Академика е намесата на играчите на Иво Николов, които са и главните "виновници" да няма по-големи инциденти. „Добре, че бяха футболистите на Левски иначе не знам какво щеше да стане. Играчите спираха феновете да се саморазправят с нашите футболисти. На няколко пъти бе спирана играта заради нахлуването на привърженици. От страната, където се бяха настанили ултрасите на „сините“ не можеше да се изпълни нито тъч, нито корнер. В залата имаше само един полицай“, коментира пред Varnautre.bg треньорът на Академика Асен Асенов.

Тези действия от страна на феновете на Левски далеч не са прецедент във футзала. Миналият сезон, в мач от държавното първенство между варненския Одесос-Хидроремонт и Левски София Запад отново имаше същите ексцесии. Любопитното е, че и в двата мача делегат на срещата е Йордан Иванов – Йоцо.

Асенов сподели още, че няколко секунди преди края на срещата реферите са отсъдили фаул в тяхна полза, който е бил шести и Академика са получили право да изпълнят дълга дузпа. „Точно преди да изпълним наказателният удар, в полето влезе  делегатът на мача Йордан Иванов – Йоцо, който обясни, че сирената се е била развалила и нарушението е било няколко секунди след края на времето. Така не ни бе позволено да изпълним дузпата“, обясни Асен Асенов.