Варненци подкрепят забраната за пушене на закрито

Животът

17-11-2012, 11:18

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

60% не смятат, че пушачите са дискриминирани

Варненци одобряват пълната забрана за тютюнопушене в закрити обществени места, въведена от началото на юни тази година, показва проучване на Регионална здравна инспекция, цитирано от Дарик. Целта на проучването е да се определят нагласите на анкетираните към рисковия за здравето фактор тютюнопушене. Изследването е проведено в морската столица и областта през периода септември – ноември сред 200 души - студенти, млади хора и работещи от различен етнически произход..

57% от анкетираните подкрепят въвеждането на пълната забрана за тютюнопушене, а 60 на сто смятат, че пушачите не са дискриминирани. На въпроса “Отразили се според вас пълната забрана за тютюнопушене на бизнеса на ресторантьори и хотелиери?” 75% са категорични, че посещаемостта в заведенията за хранене и развлечения е спаднала.

Разликата в положителното и отрицателно мнение на участниците в проучването относно въпроса “Ще допренесе ли забраната според Вас за намаляване броя на пушачите и за подобряване на общественото здраве?” е само 1% . Половината от анкетираните са на мнение, че забраната ще доведе до намаляване броя на пушачите и подобряване на общественото здраве.