Общинари натискат проектант да оттегли жалбата си за пешеходната зона

Мисия Варна

16-11-2012, 15:41

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обжалват конкурса за пешеходната зона на Варна

Общинари са предложили заданието да бъде разбито и да се даде на 3 - 4 от екипите участвали в конкурса

Общинари оказват натиск върху проф. Иван Никифор да оттегли жалбата си срещу провеждането на конкурса за пешеходната зона на Варна, научи Varnautre.bg

Екипът на проф. Иван Никифор сезира Комисията за защита на конкуренцията за нарушения при провеждането на надпреварата за най-добър проект за естетизация и реконструкция на главните пешеходни зони на Варна. Било му е подсказано обаче да оттегли жалбата си. 

Общинари са предложили заданието да бъде разбито и да се даде на  3 - 4 от екипите участвали в конкурса. Частта за пл. "Независимост" е предвидена за Живко Железов и Борислав Игнатов от екипа, спечелил първото място, отсечката от Операта до бул.  "Сливница" и "Княз Борис I" на арх. Никифоров, а Ларгото, на което трябва само да се сменят плочките - на арх. Димитър Стефанов. 

Обявяването на конкурса е било нарочно забавено, за да се стигне дотам, че осъществяването на заданието от един екип да бъде трудно или почти невъзможно - поради липсата на време. Така се е постигнала и ситуацията, която да позволи подялбата на заданието. Според мълвата в общината спечелилият екип искал да се откаже, защото нямал време да изготви проекта си в необходимия вид. Проектът на проф. Никифоров е в почти работна фаза и екипът му ще може да го предаде до 15 януари, когато е и крайният срок.