Скара и греяно вино пак ще вдигат коледния дух

Варна Лайф

16-11-2012, 01:01

Снимка:

Impact Press Group/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Базари грейват по площадите в цяла Варна

Празнична мизиризма на скара пак ще омайва зажаднелите за коледни изненади варненци. След повече от 10 години въздържание общинската администрация връща традицията на коледните базари. За разлика от минали години обаче, базарът няма да е само един. Коледните сергии с "увеселителна инфраструктура" ще са разположени във всички квартали на града. Районните кметове имат задача да предложат подходящи места. Вече са одобрени базарите на площад „Независимост”, Червения площад, градинката на „Севастопол”, алеята към бившия стадион „Юрий Гагарин” в квартал „Чайка”, както и пред читалището в квартал „Аспарухово”. На тях ще има щандове с лакомства, подаръци, коледни играчки, фотограф с дядо Коледа и всякакви забавления, които ще работят от 1 декември до 15 януари.

Пак из цели град ще бъдат пръснати сцени, на които предпразнично ще се изявяват местни таланти. Ще има и коледен, и, разбира се, новогодишен концерт. "Не знам още кой ще пее на площада на 31 декември. Криза е, може да обявим "Микрофонът е ваш", пошегува се днес кметът Кирил Йорданов.

Той обеща и изненади с коледната украса, които ще осигури новата фирма, спечелила неотдавна монтирането на празнични и декоративни светлини в града през следващите 3 години.