Педофил блудства с дете в центъра на Варна, минувачи го подминават

Крими

15-11-2012, 17:32

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Гаврата се е случила в района на Централна поща

42-годишен педофил е задържан във Варна след блудство с дете посред бял ден. Гаврата се е случила около 17:00 часа във вторник на булевард "Съборни". А. Г. А. от Глоджево, Русенско пресрещнал 11-годишно момче и започнал необезпокоявано да блудства с него, като го целувал и опипвал по половите органи, съобщиха от прокуратурата. Сцената се е разиграла близо до Централна поща, където има огромен човекопоток. Никой обаче не обърнал внимание и извергът продължил да се гаври с детето. За щастие майката на момчето, което страда от дислексия, се притеснила да не би да се е загубило и му позвънила. При проведения разговор, жената останала в шок, като разбрала причината за закъснението му.

Веднага са били сезирани органите на полицията, която провела мигновено издирване. Малко след това педофилът е бил задържан. Той води скитнически живот и е един от клошарите във Варна.

Варненската районна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу криминално проявения бездомник за блудство с малолетно дете. В хода на разследването до момента са проведени разпити на свидетели, назначени са комплексни съдебно-психиатрични експертизи на извършителя и на пострадалото дете, както и съдебно-медицинска експертиза по отношение на момчето, съобщиха от държавното обвинение. Изискана е и справка за съдимост на А. Г. А., от която става ясно, че той е осъждан 2 пъти. Първата му присъда е от 1996 година за кражба, Тогава е бил осъден на две години условно с 3 години и половина изпитателен срок. Втората присъда е за това, че е изтезавал собственото си дете. А. Г. А. се гаврел с 13-годишната си тогава дъщеря. 

Към днешна дата А. Г. А. е привлечен като обвиняем и с постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок до 72 часа, с оглед внасяне във ВРС на искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".