Общината си проси инфаркт, поръчва кафе за 66 000 лева

Мисия Варна

12-11-2012, 17:29

Снимка:

АРХИВ © Impact Press Group

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

При 260 работни дни в годината и средна цена за килограм 20 лв., сумата предвидена в поръчката би стигнала за около 13 кг кафе дневно

Обществена поръчка на стойност 66 000 лв. за доставка на кафе и чай за една година пусна община Варна. Проста сметка показа, че местната администрация си проси инфаркт заради количествата кофеин, които смята да поеме. При 260 работни дни в годината и средна цена за килограм 20 лв., сумата предвидена в поръчката би стигнала за около 13 кг кафе дневно. От тринадесетте килограма пък излизат над 2100 кафета.  

Според обявлението, който спечели конкурса, ще доставя кафе не само на голяма община, а и на районните кметства, общинските домове за деца и възрастни хора, както и за Зоопарка, АСРУД и няколко от общински предприятия. 

Освен кафе фирмата, която спечели конкурса ще доставя и чай, мляко, безалкохолни напитки,  натурални сокове и шоколадови бонбони. 

Количеството и обема на кафе, чай и други продукти, необходими за доставка ще се уточняват допълнително, като всяка доставка ще бъде изпълнявана след предварително изготвена и подписана заявка от възложителя, пише още в обявата на общината. 

Обществената поръчка е чрез публична покана, разпратена от община Варна. Участниците в конкурса трябва да имат минимум един изпълнен договор общо за последните 3 години, за извършени сходни с предмета на поръчката дейности.