Черно море Порт Варна не затрудни Лукойл Академик

Шампионите продължават без загуба в Булсатком НБЛ

Лукойл Академик записа лесна победа със 105:71 като гост на Черно море Порт Варна. Шампионите не се поколебаха и логично с оглед класата на двата отбора стигнаха до четвъртия си успех в Булсатком НБЛ. Тимът продължава да е едноличен лидер в класирането без загуба до момента, а „моряците” са с 2 победи и 2 загуби. Мачът бе своеобразна загрявка за гостуването на Будучност в сряда в среща от Еврокъп.

Варненци започнаха мача много добре и бяха абсолютно равностойни на силния си съперник през цялата първа четвърт. Те често водеха в резултата и закономерно бяха напред след 10 минути – 25:21. До средата на втората част обаче „студентите” обърнаха резултата и на почивката водеха с 49:38. Домакините бяха пречупени от шампиона през третата десетка, която спечели с 32:13. До края мачът просто се доигра, а Лукойл взе своето.

Лукойл Академик имаше много по-добър процент за стрелба както за две, така и за три точки. Шампионите овладяха повече борби, подадоха си повече асистенции и извършиха по-малко грешки и като цяло доминираха в мача, резултат на което е голямата разлика в края.

Брандън Хийт наниза 18 точки и бе най-резултатен за победата на отбора си. 15 плюс 5 борби добави Мохамед Абукар, а с 14 точки се отчете Девин Грийн.

За Черно море Милчо Борисов регистрира 15 точки, 12 вкара Станислав Цонков, а с 11 и 6 борби завърши Асен Великов.

В следващия кръг от Булсатком НБЛ Лукойл Академик посреща Ямбол, а Черно море Порт Варна гостува на Спартак Плевен.