Изследвайте се безплатно за диабет на 14 ноември

Животът

09-11-2012, 15:24

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Варненци ще могат да се изследват безплатно на Световния ден за борба с диабета - 14 ноември.

От 9:00 до 12:00 ч. всички желаещи, които искат да получат повече информация за захарната болест или да изследват нивата на кръвната си захар ще могат да го направят в един от четирите пункта - в УМБАЛ "Св. Марина", в Медицинския университет, във Факултета по Дентална медицина на ул. Цар Освободител 150 и в Икономическия университет. 
Два дена преди старта на кампанията организаторите ще проведат специално обучение за всички студенти-доброволци, желаещите да се включат в кампанията.
В края на деня всички участници ще се съберат в двора на Медицински университет, за да се хванат дружно за ръце, образувайки емблематичния за кампания "Диабет" кръг, показвайки пълната си съпричастност към проблемите на заболяването. Малко по-късно във II-ра аудитория на МУ – Варна ще се проведе лекционен модул, разглеждащ диабета от гледната точка на медицината, фармацията и денталната медицина.
Миналата година в кампанията участваха повече от 150 доброволци, а за двата часа, през които беше отворен пунктът в УМБАЛ "Св. Марина", безплатен тест за определяне нивата на кръвната захар си направиха повече от 170 души.