Куршум отнесъл лицето на убития бизнесмен в Аксаково (+)

Стрелба е имало, има и един задържан, потвърдиха от прокуратурата

Лицето на убития варненски бизнесмен Борислав Енев е било отнесено от куршум. Установено е, че той има прострелна рана. Все още не е ясно с какво оръжие е билo стреляно по жертвата. То ще бъде установено след балистичната експертиза.

Една от хипотезите, по които се работи е, че след като убиецът е бил пуснат от Енев на втория етаж в къщата му на улица "Марциана" в Акасково, е извадил огнестрелното оръжие. Енев е опитал да избяга, но убиецът му го е застрелял в тила. Жертвата се е свлякла върху витражно стълко в стаята. Куршумът е разпръснал лицето на бизнесмена из цялото помещение, а от съприкосновението с витража са се пръснали и парчетата стъкло навсякъде.

Варненският бизнесмен най-вероятно е познавал убиеца си и сам го е пуснал да влезе. За това свидетелства липсата от взлом на втория етаж, където се е разиграла касапницата. 

Към момента от съдебна медицина отказват да коментират наличието на огнестрелна рана. "Не мога да коментирам", каза шефът на катедратата по съдебна медицина към болница "Св. Анна" д-р Димитър Ганчев. "Готова е аутопсията, изготвя се експертиза", допълни той. По думите му резултатите ще бъдат готови в рамките на седмица до десет дни. 

(+)

По-късно днес от прокуратурата потвърдиха информацията  на Varnautre.bg: Стрелба е имало, има и един задържан по случая, поясни окръжният прокурор Владимир Чавдаров