Младоженецът с малолетната булка не се яви в съда

Крими

08-11-2012, 11:26

Снимка:

АРХИВ © Impact Press Group

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

23-годишният циганин трябваше да се изправи пред Районния съд във Варна, по обвинение, че си е взел булка, ненавършила 14 години

Районният съд във Варна отложи за 29 януари 2013 г. наказателното дело срещу 23-годишният С.Стоянов от град Долен Чифлик, заживял на съпружески начала с малолетно момиче. Причината е, че подсъдимият не се е явил на насроченото за днес предварително изслушване. Съдебният състав разпореди той да бъде принудително доведен от органите на съдебната охрана за датата на следващото заседание по делото.

23-годишен циганин се изправя пред Варненския районен съд по обвинение, че си е взел булка, ненавършила 14 години. Историята започнала през 2008 г., когато младежът Стоянов от Долни Чифлик се влюбил в малолетната девойка и заживял с нея без брак. През 2010 г. им  се родило първото дете, а година по-късно – и второто. В началото на тази година двамата решили да минат под венчилото.

Обвинителният акт срещу младия ром е внесен за разглеждане в съда през лятото на тази година. От районната прокуратура са повдигнали обвинение на Стоянов за престъпление против младежта. Наказанието за такова провинение е затвор от 2 до 5 години.