Искат оставката на кмета Кирил Йорданов, защото бил зелен мафиот

ВИДЕО: Над 100 протестиращи окупираха рано тази сутрин входа на Община Варна.

Настояват за оставката на кмета Кирил Йорданов. 15 полицаи ги охраняват, видя репортер на Varnautre.bg.

Протестиращите носят цветни бележки, на които пише "Искаме си работните си места" и "Не на платения зелен терор".  Те се обявяват ЗА новоизградения паркинг насред Морската градина до Делфинариума. Смятат, че създаването на паркинг там, защитава работните им места.

След като скандираха "Зелена мафия" под прозорците на кабинета на Кирил Йорданов, в момента протестиращите групово пресичат на кръстовището.

От 1 ноември е в сила нова заповед на кмета. На практика движението на автомобили в Морската градина е почти  напълно забранено. Няма ги бариерите и контролно-пропускателните пунктове на входовете от към "Хоризонт", "Рибарски плаж" и "Коневръза". КПП-то при Делфинариума все още действа, но така ще е до края на януари 2013-та.

Според протестиращите новата заповед е един вид тотална забрана и няма логика да отпаднат изключенията да могат да влизат коли, които отиват до обекти с паркинг.

Своето недоволство работещите в местност "Салтанат" ще изразяват всеки ден през тази седмица. С протест в 8.30 часа пред Община Варна. Между виковете "Оставка" се чуха коментари, че общината има 3 декара собствена земя в "Салтанат" и там може да се направи паркинг. Това ще свали напрежението и ще носи приходи на общината. В момента се харчат 300 000 лева на година за КПП-то до спирката на входа към Морската над Делфинариума, коментираха протестиращите. Повечето от тях имат семейни фирми, а проблемът с паркирането съсипва бизнеса им.