МФК МАГ Младост удари шампиона на България

Новакът в групата надигра Гранд Про – Коктейлс с 11:6

Един от младите тимове в градското първенство по футзал МФК МАГ Младост записа втора победа в шампионата. Тя дойде срещу шампионa на България Гранд Про Коктейлс в среща от 7-ия кръг на градското първенство по футзал Варна. Младият тим воден от Веско Веселинов спечели с 11:6 срещу много по-опитния отбор на Димитър Пантев. Любопитното е, че треньорите на двата тима изтърпяваха наказания заради червени картони и наблюдаваха срещата от трибуните в зала Владислав. Въпреки това Веско не спря да прави смени в тима на „маговете“ провиквайки се от публиката.

Хеттрик за победителите реализира Тошко Апостолов, а Николай Добрев – Джуджето и Петко Петков се разписаха на два пъти. По едно попадение за двуцифрения резултат добавиха Данчо Пенев, Константин Илчев, Веско Русев и Иво Василев – Чайката, който бе от най-дейните на терена.

Срещата започна по-добре за МАГ Младост, които първи стигнаха до гол. Негов автор стана Николай Добрев – Джуджето. „Професионалистите“ обаче много бързо върнаха попадението чрез Десислав Димитров, който стреля от границата на наказателното поле, топката се удари от вътрешната страна на гредата и се оплете в мрежата за 1:1. При този резултат свърши и първата част.

През второто полувреме „маговете" успяха да  реализират два бързи гола и до края на срещата водеха в резултата. Тимът на Димитър Пантев се опитваше да създаде положение за гол с пети полеви играч, а момчетата пред стража Александър Краев разчитаха на контраатака.

Така в крайна сметка МФК МАГ Младост успя да победи с 11:6 и нанесе трета поредна загуба на Гранд Про, които въпреки от загубените токи си остават един от фаворитите за първите 4 места в градското на Варна, които дават право на участие в държавния шампионат.