Нова "атракция" във Варна - пазаруване с препятствия

Мисия Варна

02-11-2012, 17:19

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Голямото прескачане

"Голямото прескачане" вече доведе до инцидент, дядо падна на платното и на косъм не го размазаха

Нова атракция за варненци сътвори неясно кой от местната администрация. Пазаруване с препятствия или вече известно като "голямото прескачане" практикуват клиентите на Централния пазар.

От вчера фирма "Елит - Пътна сигнализация" монтира парапети на тротоара на ул. "Д-р Пискюлиев" от страната на Колхозния пазар, в участъка от Рибна борса до светофара на ул. "Дрин". Тарабите, високи над 50 сантиметра, обаче предизвикаха истински хаос сред пешеходците. Заради недомислието да не се остави проход точно срещу спирката, клиентите на пазара слизат от автобуса и се засилват да пресичат в най-тесния участък от улицата. Вместо да стигнат до тротоара, обаче, те се натъкват на парапетите и започва голямото прескачане. Новата атракция вече доведе и до инцидент. Възрастен мъж днес по обед се опитал да прескочи, след като пресякъл. Не успял обаче да се прехвърли над парапета и паднал по гръб на оживеното пътно платно.

"На косъм се размина да не го размажат. Шофьорът на колата, която щеше да го блъсне, му се развика. Таксиджиите от отсрещната страна дойдоха да вдигат дядото", разказаха търговци от пазара. Според тях поставянето на парапетите е недомислено и ще доведе до още инциденти. "Най-страшно става по обед, когато автобусите изсипват много народ и всички тръгват да се лутат по платното, след като се натъкнат на препятствието", обясниха те. Вероятно идеята на тарабите е била да спрат хората да пресичат хаотично, но реално затварянето на двата подхода към пазара предизвиква още по-голям хаос.

Проверка на това, което предизвикват новопоставените парапети, обеща шефът на общинската дирекция "Инженерна инфраструктура" в община Варна Стоян Димитров.

"Ще проверим как са сложени и защо", обяви той. Димитров поясни, че парапетите може да попадат и в територията на общинското дружество "Пазари" и за това било необходимо да се види по чия заръка са поставени. Тротоарът обаче не попада в територията на "Пазари" и не са поръчвали слагането на тарабите, съобщиха от дружеството. От районното кметство "Одесос", на чиято територия е Централният пазар, също обещаха проверка.