Варна се вдига на протест срещу бързите и яростни на пътя

Новините

31-10-2012, 10:06

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Национален протест срещу неспазващите ограниченията на скоростта ще има на 18 ноември.

Целта е на бързите и яростни шофьори да им се припомнят правилата за движение. Автопоходът ще започне в 11 часа пред магазина на "Кауфланд" във "Владиславoво" и ще продължи по улиците на Варна по определен маршрут. Колите ще се движат във всички възможни ленти по посоката на движение така, че шофиращите с по-висока скорост да не могат да изпреварят колоната. "Целта е да се покаже на останалите шофьори каква е разрешената скорост. На автомобилите ще бъдат поставени плакати, а на възловите кръстовища ще се раздават листовки. Шествието ще приключи на пешеходната пътека на Лора, където ще бъдат поставени цветя в памет на загиналите по пътищата", споделят организаторите във Фейсбук.
18 ноември е Световен ден на жертвите от пътно-транспортни произшествия.
Националният протест е инициатива на фондация "Безопасни улици от Валя", клуб "Безопасни улици", национално движение "Червена пътека", "Да Спрем Войната По Пътищата!", сдружение "SOS-ПТП”, с подкрепата на КАТ- Пътна полиция
"В България повечето инциденти на пътя са следствие на неспазване на ограниченията на скоростта, а скоростта на превозните средства е от жизненоважно значение, особено в населените места. Всеки ден по улиците загиват средно по двама, а други 25 биват ранени. Някой дава ли ви гаранция, че скоро вие, вашето семейство, приятели, познати, няма да станете част от тази статистика? Нека направим така, че да я отдалечим от нас!", призововат организаторите.