Черно море - най-бързо развиващият се отбор във футзала

Дублиращият тим на Мания с високи цели

В поредица от публикации Varnautre.bg ще представи всички отбори от градското първенство на Варна по футзал със снимки и визитки на играчите.

Вторият тим, на който се спряхме, е младият, но доста перспективен - Черно море. Това е отборът, който се развива най-бързо във Варна и спокойно можем да кажем, че притежава всичко необходимо да е сред представителите на морската столица в плейофите от Държавното първенство. В тима има играчи минали през школите на двата варненски отбора Черно море и Спартак, както и ЦСКА, и Миньор (Перник). Голяма част от тях за кратко са играли и професионален футбол. Играещ треньор на Черно море е Свилен Иванов, който е един от първите занимаващи се с футзал във Варна. Черно море е дублиращият отбор на миналогодишния шампион на Варна Черно море - Мания.

Собственик и спонсор на отбора е Мартин Балулов, който е и може би най-големият привърженик на този атрактивен спорт във Варна. Любопитното е, че и двата тима на Балулов (Черно море Мания и Черно море) в моментното класиране са на първо и второ място.

Ето и всички играчи, с които Черно море ще гони място в плейофите от Държавното първенство:

1. Пенко Димов (вратар) – Стражът на Черно Море е роден през 1988г. в Добрич. Юноша е на местния Добруджа. По- късно играе за мъжкия тим на Спартак Варна (2010-2011). През 2011 г. взема участие в предварителен квалификационен кръг от шампионската лига по футзал с тима на МФК Варна (като преотстъпен). В състава на оранжево-черните е от 2009 г . Има 6 двубоя за българския национален отбор по футзал. Ръст – 188см , тегло – 85 кг.

2. Генади Луго – Роден през 1989 г. във Варна. Той е рожба на Спартак Варна, чийто мъжки тим играе до началото на 2012г. Освен в Спартак Гената е бил и в редиците на Миньор Раднево в Б професионална футболна група. Освен за настоящия си клуб, футзал е практикувал и в Одесос. Висок е 170см, тежи 72кг.

3. Евгени Желев – Роден във Варна през 1985г. Става шампион по футзал на Варна с тима на МФК Тича,където прекарва 4 сезона преди да премине при „манияците“. Там вдига същото отличие за втори път през 2012г. Висок е 168 см и тежи 70 кг.

4. Михаел Михалев – Набор 1990г, от Провадия. Възпитъник е на Спартак Варна, който клуб играе и мъжки футбол. Дебют във футзала прави през 2012 г. в градския шампион. Ръст – 170 см, тегло – 62 кг.

5. Тодор Тошев – Роден през 1987 г. във Варна като преминава през школата на Брева. В същия клуб започва да се занимава и с футзал през 2008 г. В последствие преминава в настоящия си клуб, за който се състезава от 2009 г. Висок е 185 см с тегло от 88 кг.

6. Александър Христов – Роден във Варна през 1994 г.  Преминал е през детско-юношеските формации на Черно Море, Спартак Варна и Варна сити. В залата се озовава в школата на Черно Море – Мания, като в последствие е селектиран в мъжкия тим. Ръст – 173 см, тегло – 64 кг.

7. Жоро Зотов  - Роден е в Ямбол през 1989 г. Преминава през школата на ЦСКА София. Играе професионален футбол в тима на Миньор Перник, а по-късно преминава в Черноморец Балчик. Сезон 2012/2013 е дебютен за него във футзала. Висок е 180 см и тежи 73 кг.

8. Георги Русков – Набор 1994 г, роден във Варна. Преминал през детско-юношеската школа на Аксаково. От 2010 г. е част от манияците като е продукт на юношеските формации на клуба.

На снимката:

Прави от ляво надясно - Радослав Арабаджиков, Генади Луго, Жоро Зотов, Свилен Иванов, Пенко Димов.

Клекнали от ляво надясно - Михаел Михалев, Евгени Желев, Александър Христов, Георги Русков.