Гранд Про продължава със загубите

Черно море Мания без проблеми срещу Спартак

Шампионът на България по футзал Гранд Про – Коктейлс записа втора поредна загуба в градското първенство на Варна, която е и трета за тях от началото на сезона. След неуспеха в първия кръг срещу Черно море – Мания, а след това и от Черно море, вчера тимът воден от Димитър Пантев падна от МФК Тича с 2:3. В отбора на „професионалистите“ не играха Димитър Пантев, Бойко Косев – Бобеца и Димитър Кръстев, тъй като изтърпяват наказания заради червени картони. Предвид липсата на тримата основни играчи, Гранд Про разчиташе на една смяна в лицето на вратаря Исмет Хаджиев, който влизаше в игра като полеви играч. Въпреки, че поведоха с 2:0 шампионите бяха надиграни от младия тим на МФК Тича, като последния гол в мача падна секунди преди последния съдийски сигнал. Той стана малко случайно, след като Диян Атанасов от центъра се опита да изчисти топката, но не успя да я уцели и тя се фалцира и след странна парабола прехвърли вратаря, който бе излязал леко напред за 3:2. Головете за победителите реализираха Диян Атанасов – 2 и Севдалин Стайков. За Гранд Про точни бяха Георги Карагеоргиев и Стойчо Попчев.

В друга среща от 6-ия кръг отборът на Черно море Мания не срещна проблеми срещу тима на Спартак и го победи с категоричното 6:2. Въпреки че тимът на Симеон Христов стоя на терена доста добре в началните минути, опитът на „маниаците“ си каза думата. Спартаклии първи стигнаха до гол чрез Дидо Митев, а Калоян Цветков отбеляза за 2:5. За Мания на два пъти точни бяха Димитър Петев и Мирослав Русев, а Николай Ненков - Касата и Никола Василев се отчетоха с по един гол. Така тимът на Мартин Балулов продължава да е едноличен лидер в класирането с пълен актив от точки и основен претендент за титлата в градското първенство.

Одесос-Хидроремонт също не среща проблеми срещу аутсайдера Бултрас и го надигра с разгромното 12:2. Цели 6 гола за одесосци реализира Божидар Бахов, Илиян Димов вкара хеттрик, а Калоян Киранов, Ивайло Борисов и Пламен Милков се отчетоха за с по един гол. Това е втора победа за тима воден от Виктор Викторов, който в момента се намира на 8-а позиция в класирането.

Вторият тим на Спартак пък удари Народно дело със 7:0. Четири гола за победителите реализира Златин Жеков, Гюрай Ахмедов, Христо Жейнов, Стоян Костов.

Най-добре представящият се млад тим в шампионата Май Маркет успя да излъже Черно море с 4:2 и вече се намира в зоната, която дава право на участие в държавното първенство. Отборът воден от Панайот Кискинов, отново показа, че има качества да гони целите си, а именно класиране за плейофите от държавното първенство. Головете за победителите реализираха Георги Копринков – 2 и Мартин Великов, Васил Иванов. За Черно море точни бяха Генади Луго и Георги Русков.

Най-резултатният мач от 6-ия кръг на градското първенство на Варна бе между Крам Комерс и Феникси. Двата тима си вкараха общо 17 гола. В крайна сметка Крма Комерс реализира един повече и успя да спечели мача с 9:8.

Пикадили пък не успя да се противопостави на АФК Варна и загуби с 2:6. Един от най-сработените отбори в първенството не срещна трудности срещу Бай Марин и компания. Головете за АФК Варна вкараха Деним Шамонин, Данаил Борисов - 2, Венцислав Златев, Иван Иванов и Дзенгата.