Бебе на няколко часа почина във Варна - varna.utre.bg
Alternative Media Group

Бебе на няколко часа почина във Варна

27 октомври 2012, 14:47 | Varnautre
  • Снимка:
    © Impact Press Group/архив

Новороденото е било транспортирано от Неонатология в АГ-то в морската столица чак 5 часа след раждането си

Бебе почина във Варна няколко часа след раждането си. Вчера сутринта 23-годишна родилка постъпва за раждане в "Майчин дом". Започнало нормално протичащо раждане, което е било наблюдавано от специалисти на монитор. Пет минути след като бебето се появило на бял свят обаче сърдечната му дейност започнала да се влошава. Новороденото е било транспортирано от Неонатология в АГ-то в морската столица чак 5 часа след раждането си. 

"Бебето беше докарано в специализираната АГ-болница, защото след раждането му състоянието му започнало да се влошава. Състоянието му беше крайно тежко, термално. За жалост, въпреки положените усилия на колегите от Неонатологията, животът му не беше спасен", обясни шефът на АГ-то д-р Радослав Минков. 

Пред колегата Орлин Филиповси от Блиц д-р Минков добавя, че шефът на "Майчин дом" – д-р Максим Яков е коментирал с него, че раждането е протекло нормално. Д-р Яков също така споделил, че подозира плодът да е имал някакви малформации, които не са били забелязани по време на бременността. 

Бащата на починалото дете – Станимир Георгиев, недоумява как се е случило така, че при наблюдавана от няколко лекари бременност и нормално протичане на раждането, новороденото му дете е издъхнало. Той не изключва и лекарска грешка.

"И преди бременността, и след нея – всичко беше перфектно. Жена ми е на 23 години, няма никакви заболявания, самото бебе също беше наред. Това бе така до момента, в който започнаха да го вадят. Най-вероятната причина, според мен, е, че нещо са ги притиснали и са го задушили", твърди Георгиев. Той добави, че е нямало абсолютно никакви индикации за последвалата трагична развръзка. Почерненият баща не е получил никакви обяснения от д-р Яков. "Каза ми само: "Не мога да ви кажа какво се е случило". Това е. Никой не ни дава обяснение", разказа Георгиев. 

Предстои аутопсия да установи какво са причините за смъртта на новороденото.Коментари (3)

Потребител
София
Специалистите и специализирана апаратура са в АГ Варна.Какви са тези бъдещи майки които се доверяват на тази болница с ужасно много доказани и (не)доказани грешки, обаче е модерно да раждаш в Майчин дом а още по-модерно да е секцио.
28 октомври, 09:20 ч.
Потребител
Читател
Този цитат на Минков е копи-пейст от Блиц и те пишат "термално". Става въпрос за "терминално" - умиращо. Животът, за съжаление, не винаги зависи от лекарите. А мУшеници-медици, Веселине, има във всички болници, проверено е.
28 октомври, 09:14 ч.
Потребител
Веселин
Престанете да си играете с живота и здравето на децата и жените си в Майчин Дом са доказани некадърници,не доумявам как още има хора които им се вързват на тези мушенници
27 октомври, 15:01 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините