Бебе на няколко часа почина във Варна

Новините

27-10-2012, 14:47

Снимка:

© Impact Press Group/архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Новороденото е било транспортирано от Неонатология в АГ-то в морската столица чак 5 часа след раждането си

Бебе почина във Варна няколко часа след раждането си. Вчера сутринта 23-годишна родилка постъпва за раждане в "Майчин дом". Започнало нормално протичащо раждане, което е било наблюдавано от специалисти на монитор. Пет минути след като бебето се появило на бял свят обаче сърдечната му дейност започнала да се влошава. Новороденото е било транспортирано от Неонатология в АГ-то в морската столица чак 5 часа след раждането си. 

"Бебето беше докарано в специализираната АГ-болница, защото след раждането му състоянието му започнало да се влошава. Състоянието му беше крайно тежко, термално. За жалост, въпреки положените усилия на колегите от Неонатологията, животът му не беше спасен", обясни шефът на АГ-то д-р Радослав Минков. 

Пред колегата Орлин Филиповси от Блиц д-р Минков добавя, че шефът на "Майчин дом" – д-р Максим Яков е коментирал с него, че раждането е протекло нормално. Д-р Яков също така споделил, че подозира плодът да е имал някакви малформации, които не са били забелязани по време на бременността. 

Бащата на починалото дете – Станимир Георгиев, недоумява как се е случило така, че при наблюдавана от няколко лекари бременност и нормално протичане на раждането, новороденото му дете е издъхнало. Той не изключва и лекарска грешка.

"И преди бременността, и след нея – всичко беше перфектно. Жена ми е на 23 години, няма никакви заболявания, самото бебе също беше наред. Това бе така до момента, в който започнаха да го вадят. Най-вероятната причина, според мен, е, че нещо са ги притиснали и са го задушили", твърди Георгиев. Той добави, че е нямало абсолютно никакви индикации за последвалата трагична развръзка. Почерненият баща не е получил никакви обяснения от д-р Яков. "Каза ми само: "Не мога да ви кажа какво се е случило". Това е. Никой не ни дава обяснение", разказа Георгиев. 

Предстои аутопсия да установи какво са причините за смъртта на новороденото.