В Областна няма да има чистка, нито пък ревизия засега

Новините

26-10-2012, 12:23

Снимка:

Областна администрация Варна

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Смениха Областния управител на Варна

Свободните места на заместник-областен управител, главен секретар и директор на дирекция "Регионално развитие и държавна собственост" ще бъдат заети след конкурс

В Областна управа Варна няма да има чистка на служителите, обяви новоназначеният гунернатор Коста Базитов. "Служителите не бива да се притесняват, тъй като промени в екипа не се предвиждат", посочи той. Свободните места  на заместник-областен управител, главен секретар и директор на дирекция "Регионално развитие и държавна собственост" ще бъдат заети след конкурс. 

Ревизия на дейността на Областна администрация за момента също не се предвижда. Вече бившият губернатор Данчо Симеонов е назнчил одит преди да бъде уволнен и резултатите и на Базата на резултатите от него Базитов ще прецени дали да назнчи нова проверка на дейността на администрацията. 

Докато бъде назначен втори заместник на Базитов, дейностите ще бъдат разпределени между него и единствения засега – Пламен Манушев, който ще отговаря за транспорта, бедствията и авариите. 

Губернаторът пък ще поеме познатите му от зам.-кметуването ресори - образование, култура, медии, спорт, проекти и програми. 

Базитов декларира, че ще изпълнява политиката на правителството в качеството си на Областен управител, но подчерта, че не членува в ГЕРБ и няма подобни амбиции.