Лиляна Павлова: Марешки да събаря и после да строи наново

Новините

26-10-2012, 11:48

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Събарят плажната хасиенда на Марешки

Фитнесът на Марешки оцеля на косъм

Ако технически е невъзможно да бъде премахнат само вторият етаж на къщата на Веселин Марешки на плажа на Кабакум, тогава цялата постройка трябва да бъде разрушена и да се построи нова

Щом е невъзможно да бъде премахнат само вторият етаж на плажната къща на Веселин Марешки на Кабакум, тогава цялата постройка трябва да бъде разрушена и да се построи нова, която да отговаря на разрешените 60 кв. м. Това коментира пред bTV министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Според не я, все още има шанс постройката да бъде съборена, защото съдът не се е произнесъл по същество. 

След предписание на РДНСК кметът на Варна Кирил Йорданов издаде заповед за премахване на втория етаж на постройката. Върховният административен съд обаче се произнесе, че тя не подлежи на предварително изпълнение, докато трае обжалването. Мотивите на магистратите бяха, че събарянето на второто ниво ще засегне цялостната конструкция и би причинило значителни вреди на Марешки. Тъй като туристическият сезон е приключил, запазването на обекта в цялост до приключване на съдебното производство не би накърнило обществения интерес, се посочва още в определението на съда.

Заради сагата с плажната хасиенда на варненския бизнесмен Павлова смята, че някой може да се почуства поощрен да строи незаконно. Тя не скри, че има известни пререкания с депутати от ГЕРБ по темата "презастрояване" на Черноморието. Павлова защитавала позицията, че 100-метровата плажна ивица не бива да се превръща в строителна площадка.