Май Маркет се цели в държавното по футзал

Varnautre.bg представя всеки един от отборите-участници в градското първенство по футзал на Варна

Футзалът - една от най-атрактивните разновидности на футбола, набира все повече привърженици в България.

Без излишен шовинизъм, можем да обобщим, че Варна е столицата на тази игра в България. Най-много държавни шампиони има от Варна, а първите шампиони на България са варненците от МФК "МАГ" (собственик на отбора е бившият президент на ПФК "Черно море" Красен Кралев). 

В момента в София се състезават 7 отбора, първенство има и в Габрово. 15 варненски отбора ще мерят сили в градското първенство за първите 4 места, които дават право на участие в държавния шампионат. Тазгодишното издание на варненския шампионат се очаква да бъде най-интересното за последните години.

В поредица от публикации Varnautre.bg ще представи всички отбори от градското първенство на Варна по футзал със снимки и визитки на играчите.

Първият отбор, на който се спряхме е Май Маркет. Това е тим, който е създаден преди малко повече от месец, но вече претендира за място при най-добрите. Треньор на отбора е Панайот Кискинов, който изпълнява и организаторски функции от всякакъв тип. Той е един от първите играчи във Варна по футзал още преди този спорт да добие такава популярност, като дори 2 години е бил голмайстор първенството на морската столица. След 5-ия кръг, тимът на Май Маркет се намира на пета позиция с 9 т. с 3 победи и 2 загуби.

Спонсорът на тима - верига магазини Май Маркет, повярва в качествата на играчите и най-вече в това,че този млад,но многообещаващ отбор, има реален шанс да играе в държавното първенство още този сезон.

Ето и всички играчи, с които Панайот Кискинов ще гони място в плейофите от държавното първенство:

Цветозар Овчаров – юноша на Спартак Варна,набор 1993 г.,играл е също така за ФК Аксаково. Футзал започва да играе в отбора на Черно Море Мания.

Георги Главанов – набор 1989г. играл е в няколко варненски школи,тази година дебютира във футзал.

Николай Димитров – набор 1992г. започнал да играе в ФК Шумен. През 2005 г. преминава в школата на Черно Море Варна. Този сезон му е първи във футзала.

Драгомир Николов – набор 1991г. юноша на Спартак Варна.Миналата година  дебютира във футзал с отбора на кв.”Аспарухово”.

Пламен Жеков – набор 1989г юноша на ФК Шумен,тази година дебютира във футзал.

Васил Иванов – набор 1989г. юноша на ФК Сливен, футзал започва да играе в отбора на Черно Море Мания.

Веселин Иванов – набор 1993г играл е в няколко варненски школи,дебютира във футзал през 2012г.

Драгомир Демиров – 1989г. юноша на Черно Море Варна,играл футзал в шампиона на гр.Варна и на България МФК Варна.

Атанас Минков – набор 1991г. до сега не се е занимавал сериозно с футбол.

Драгомир Младенов – набор 1992г. юноша на Черно Море Варна,дебютира във футзал с отбора на Пени Маркет.

Иван Георгиев - юноша на Черно море.

Геоги Копринков – набор 1991г. играл във футзал МФК Варна.

Мартин Великов – набор 1992г. играл в Спартак Варна и в  Черно Море .Състезавал се е два сезона в отбора „Черно Море Мания”.

Ивелин Костадинов – набор 1991г юноша на Берое Старо Загора,дебютира тази година във футзал.

НА СНИМКАТА:

(прави от ляво надясно) - Румен Юлиянов (изпълнителен директор на Май Маркет АД) Драгомир Младенов, Пламен Жеков Цветозар Овчаров, Георги Главанов, Веселин Иванов, Васил Иванов, Геоги Копринков, Панайот Кискинов (треньор)

(клекнали от ляво надясно) – Георги Копринков, Мартин Великов, Иван Георгиев ,Николай Димитров, Драгомир Николов