Пирин излъга Черно море 3:2

Спорт

21-10-2012, 17:26

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Моряците с първа загуба при Зафиров

Черно море записа първа загуба при гостуването си на Пирин в (Гоце Делчев) от както Адалбер Зафиров пое тима от Тича. Моряците отстъпиха с 2:3 пред новака в А група, пред погледа на около 1500 зрители. На два пъти гостите успяваха да изравнят, но с два гола на Димитър Пиргов и един на Хазуров домакините успяха да спечелят тази среща. Попаденията за варненци реализираха Миро Манолов и Росен Колев.

 

Още в първата минута на двубоя домакините можеха да открият резултата. Харузов изведе Коцев сам срещу Китанов, но младият страж на "моряците" следеше ситуацията и успя да закове топката. 

Само 3 минути по-късно Черно море имаше възможност да поведе, след като топката попадна в капитана на варненци Георги Илиев, който стреля, но Фиданин успя да избие от голлинията.

В 12-ата минута домакините хванаха моряците на контраатака, но ударът на Алба срещна страничния стълб на вратата пазена от Китанов.

Последва натиск на домакините. В 28-ата минута Драги Коцев открадна една топка, след което нахлу в наказателното поле на Черно море и бе съборен от Китанов, а Никола Попов посочи бялата точка. Хора от двете скамейки скочиха с претенции към съдията Попов. От треньорската скамейка на Пирин искаха червен картон за Китанов, който получи жълт, а от Черно море протестираха, че няма нарушение. Човек от щаба на домакините бе изгонен и изведен с полиция. По информация на Varnautre.bg става въпрос за помощник треньора на Пирин Минчо Минчев.

Борислав Хазуров превърна отсъдения 11-метров наказателен удар в гол - 1:0.

Централният бранител на Черно море Александър Александров бе заменен принудително в 33-ата минута от Живко Атанасов, а 4 по-късно Стамен Ангелов се появи в игра на мястото на Илиян Капитанов.

В добавеното двуминутно продължение, Дончо Атанасов стреля с глава от корнер, но не успя да намери целта.

Нчало на втората част!

Още в първите минути на втората част Черно море успя да се върне в мача с гол на Миро Манолов. Левято крило на варненци Дончо Атанасов проби  по фланга пусна топката по земя в наказателното поле, където голмайсторът на моряците я вкара в мрежата за 1:1.

В 54-ата минута Лазаров стреля от фаул, но Китанов плонжира и изби. При последвалия корнер Пиргов засече топката с глава и я прати във вратата на варненци за 2:1.

Само 5 минути по-късно при идентична ситуация Черно море успя да изравни. След центриране от Корнер железният централен бранител на моряците Росен Колев заби топката в мрежата за 2:2.

Веднага след изравнителното попадение последва мощен натиск на гостите. Миро Манолов излезе почти очи в очи с Абдиков, но пред наказателното поле настъпи топката и падна преди да успее да нанесе удар. 

Домакините отново успяха да излязат напред в резултата след гол на Димитър Пиргов. Панайотов центрира от корнер, а Пиргов успя да вкара своя втори гол в мача, след като заби топката в горния ляв ъгъл на вратата на Китанов за 3:2. 

Любопитното е, че Димитър Пиргов, който е брат на Илко Пиргов през миналата зима бе на проби в Черно море, но не бе одобрен от тогавашния треньор Стефан Генов и бе отпратен да си ходи.

СТАТИСТИКА:


Двубой от 9-ия кръг на "А" група

От 16:00ч.

ПИРИН (ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ) - ЧЕРНО МОРЕ 3:2

Стартови състави:

ПИРИН: 83. Абдиков, 3.Пиргов, 5.Гуцев, 4.Дреновички, 6.Фиданин, 8.Лазаров, 18.Лапантов, 7.Албин Ходжа (74 - 28.Г Петров), 20.Коцев, 9.Хазуров, 21.Панаьотов

РЕЗЕРВИ: 88.Юсев, 11.Шиков, 17.Николов. 22.Киров. 23.Илиян Марчев, 28.Г Петров. 30.Иван Стоянов
ТРЕНЬОР: Тенчо Тенев


ЧЕРНО МОРЕ: 33.Георги Китанов, 55.Росен Колев, 15.Александър Александров (33 -  91.Живко Атанасов), 25.Сашо Александров, 4.Детелин Димитров, 5.Самуел Камазола, 21.Георги Илиев, 8.Дончо Атанасов, 14.Георги Божилов (73 - 9.Ермес Паломино), 13.Илиян Капитанов (37 - 20.Стамен Ангелов), 10.Миро Манолов

РЕЗЕРВИ: 22.Пламен Колев, 18.Ивелин Янев, 91.Живко Атанасов, 23.Симеон Симеонов, 20.Стамен Ангелов, 9.Ермес Паломино, 6.Еденилсон

ТРЕНЬОР: Адалберт Зафиров


ГЛАВЕН СЪДИЯ: Никола Попов

 

Жълти картони: Георги Китанов (Черно море), Пиргов, Гуцев, Хазуров (Пирин)

СТАДИОН: "Градски", Гоце Делчев, 1500 зрители