На общината й се привидя социална услуга в крайбрежен ресторант

Мисия Варна

09-10-2012, 13:31

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Важно било общината да запази ресторанта работещ, защото обслужвал хората спортуващи в комплекс "Приморски"

Със социална услуга приравни администрацията на община Варна частен ресторант на крайбрежната алея.

Става дума за ресторант "БМ" до басейн "Приморски". Съветниците от комисията по собственост и стопанство днес взеха решение да вдигнат наема на заведението. Преди това обаче се разрази дебат между градските депутати и шефката на дирекция "Собственост" Теодорa Трендафилова. 

Първоначалното предложение на администрацията беше новият наем на ресторанта да бъде на цена от 2,5 евро за квадрат или сумата от 2422 лв. месечно за помещение от 427 кв. м.  Съветниците обаче определиха сумата като ниска и поискаха завишаване, което пък доведе до реакция от страна на Трендафилова.

"Важно е за общината да запази това заведение, защото то обслужва хората, отишли да поспортуват там", посочи общинската началничка. "Не знам колко спортисти олимпийци ходят там, ама това си е заведение на крайбрежната алея”, не се стърпя пък Андрей Василев от "Нашият град".

След няколко предложения, вариращи от 50 и 100 % увеличение на наема, в крайна сметка съветниците решиха наемът да скочи с 50 на сто. Така бъдещите наематели на крайбрежния ресторант до басейн "Приморски" ще плащат малко над 3400 лв. наем.