Хандбалният Спартак се цели в шампионската титла и Купата на България

Спорт

04-10-2012, 14:54

Снимка:

narodensport.eu

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Конкуренти на варненци са тимовете на Добруджа, Локомотив (Вн) и НСА

Хандбалният тим на Спартак Варна ще атакува шампионската титла и ще се цели и в Купата на България, съобщиха от клубa.

Основните конкуренти на варненци са тимовете на Добруджа, Локомотив (Вн) и НСА. В условията на криза тимът привлече младите Бранимир Балчев, Михаил Пенев и Живко Димов. Другите нови състезатели са Георги Христов – ляв гард от Шумен и Александър Димитров, също от от Шумен, Мартин Михалев и Ариф Арифов. Двама преминаха в отбора на НСА. Стелиян Станчев, Станчо Станчев и Йордан Чакъров се отказаха от активна състезателна дейност.
Пенчо Рачев претърпя операция и ще се възстановява около месец и половина. Исмет Хаджиев също се лекува.
В първия кръг на първенството предстои варненското дерби между Спартак и Локомотив. То ще се играе в събота в зала Владислав в 18,30 ч.
За 21 октомври е предвиден турнирът Евгени Китанчев.

„Тази година в първенството има 4 равностойни отбора. Ние имаме (проблеми с вратарския пост”, заяви шефът на ХК Спартак Росен Добрев.
Треньорът Пенко Златев добави: „Изградихме прекрасна детско юношеска школа с привличането и на гарнитурите от Черно море. Сега школата ни е отлична предпоставка да имаме добър отбор с по-малко средства. В клуба разполагаме с можещи и работещи треньори, което много ни радва.Треньорският ни състав е много амбициозен.”

Относно мъжкия отбор Пенко Златев изрази задоволство, че са привлечени и млади състезатели. Проблемът на този етап е именно вратарският пост заради контузията на Исмет Хаджиев. Той няма да може да играе и с Локомотив, и с Добруджа. Вторият проблем е свързан със заминаването на другия вратар Ивайло Костов в чужбина. На пожар е извикан Ариф Арифов, който ще може да помогне през първия полусезон, защото единственият останал вратар е едва 17-годишният Михаил Пенев. Като друг проблем Пенко Златев изтъкна липсата на нормална зала, където да се готви отборът.