"Виница" под терора на Ники Джаза

Мисия Варна

02-10-2012, 09:38

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Появил се преди месец, обръщал контейнерите за смет. Днес вече е превърнал гората в сметище, заградил е пътя и заплашва с нож

Повече от месец вининчани са под терора на Ники Джаза. Дори полицията засега се оказва безсилна да се справи с неговите безчинства, а потърпевшите вече обмислят начини за физическа саморазправа, научи "ВарнаУтре.бг".

Мъжът на средна възраст, който има вид на клошар, се появил в квартала в края на август. Всеки ден обръщал казаните за боклук в центъра, до училището, до църквата и на други места, откъдето минават хиляди хора. Забележките от страна на служителите в кметството, както и актовете от полицаите не спряли Николай. На всички той обяснявал, че ще вдигне боклука, а отпадъците събирал за прасетата. Ден след това обаче той отново обръщал казаните.

Безобразията не спрели дотук. Човекът с прякор Джаза се настанил в гората край стария път за Кичево. За да си "маркира" територията, не само че струпал огромни камари с всякакви отпадъци, но и обърнал пикапа си, за да спре хората да минават оттам. Хората говорят, че автомобила бил купил наскоро и имал документ за собственост на малка част от гората край пътя. 

"Той мисли, че и пътят е негов. Не можем да минем, скача на бой и заплашва. Опасен е, а и ножът му е на кръста. Това не се търпи. Ако не се вземат мерки, съвсем скоро някой ще го пребие. Доколкото знам, наскоро едни младежи го шамариха, няма да му е за първи път. Този човек направо е за лудницата. Вече си мисля, че държавата я няма, щом един такъв тип може да разиграва цяла Виница", коментира за "ВарнаУтре" бай Тодор, който наскоро се опитал да мине по заградения път, за да изведе животните си на паша.