ВиК авария наводни Операта и половин пазар

Мисия Варна

01-10-2012, 10:34

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Оправяме аварията утре, обеща шефът на ВиК Валентин Вълканов

Половината от пазар "Часовника" и приземният етаж на сградата на Драматичния театър "Стоян Бъчваров" станаха жертва на ВиК тръба. 

В края на миналата седмица водата избила под сергиите за плодове и зеленчуци на пазар "Часовника". След като масите се наводниха, се наложи да ги преместят, разказаха търговци. Оттогава обаче от ВиК никой не е идвал. 

Самата авария е с няколкомесечна история. Преди три месеца служители от театъра открили, че тръба тече в призмения етаж на "Стоян Бъчваров", само нa метри от трафопоста, който захранва цялата сграда.  

След неколкократно подадени сигнали от ВиК ходили два пъти в театъра с техника, но успели да уточнят къде е аварията- от долната страна на ул."Русе" или над сградата. Идваха, замерваха, не успяха да установят от къде точно по улицата идва водата, обясни техник от тетъра. Така и до днес дупка в стената от която излиза тръба - бълва вода в приземното помещение, видя репортер на ВарнаУтре.бг. На пода на помещението има сифон, в който да се оттича водата, но е много опасно, защото  ако нещо стане и се запуши ще стигне до трафопоста.

За бруталната авария шефът на ВиК Валентин Вълканов, научи от ВарнаУтре.бг. След което разпореди на служителите си да се заемат. "Установено е, че аварията е точно под масите на пазара "Часовника", още утре ще бъдат разместени и ВиК ще копаят на ръка, за да отстранят повредата", обеща Вълканов.  

От няколко дни половината от масите за плодове и зеленчуци на пазар "Часовника" са преместени заради аварията.