30 отбора започват битка за шампионската титла по футзал

Спорт

28-09-2012, 20:27

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

 Варна ще бъде с четири отбора, София ще има три, а Габрово - с един във финалната фаза

Варна ще има 4 отбора във финалната фаза на националното първенство по футзал.

Това стана ясно на днешното заседание на ресорната Комисия към БФС, чийто председател е бившият президент на Черно море Красен Кралев. Тя се събра, за да утвърди програмата за провеждане на Градските първенства за новия сезон, както и да приеме съответните нормативни документи. До финалната фаза, в която ще играят общо 8 тима, ще стигнат още 3 отбора от София и един от Габрово.

Точно тези три града - Варна, София и Габрово ще бъдат домакини на регионалните първенства. Място във финалите ще си оспорват 15 отбора от морската столица, 7 от София и 8 от Габрово. Селекциите, които си извоюват право да играят във финалната фаза, ще бъдат разделени в две групи от по 4 отбора. Водачи и домакини на всяка от тях ще бъдат победителите в градските турнири във Варна и София. Завършилите на второ място тимове от градския турнир в столицата, ще попадне в групата с победителя от Варна, а вторият от морския град, ще влезе в тази на софийския победител. Останалите тимове ще бъдат разпределени с пълен жребий. Отборите ще играят по системата всеки срещу всеки.

Спечелилият групата си ще играе на 1/2-финал с втория от другата, а победителите в предпоследната фаза се изправят един срещу друг в директен спор за трофея. Шампион ще стане отборът, който спечели две победи от три мача.

Градското първенство във Варна вече започна. През миналия уикенд се изиграха първите мачове. Турнирите в София и Габрово пък стартират идния уикенд.