Стана ясен форматът на градското по футзал

Архив Варна

18-09-2012, 20:00

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В първенството ще се пуснат 15 отбора, Варна с четири представители в държавното

Градското първенство по футзал ще стартира с 15 отбора. Това стана ясно на днешната техническа конференция, на която присъстваха представители на отборите и ЗС на БФС – Варна.

На нея, след гласуване, бе взето решение шампионата да бъде разделен на два сезона. През първия, всичките 15 отбора ще се срещнат по веднъж  в една обща група. Вторият сезон пък ще продължи в две групи – „А“ и „Б“. В „А“ ще играят тимовете, които са се класирали от първо до осмо място на полусезона, а в „Б“ ще се продължат последните 7 отбора. През втория сезон и в двете групи тимовете ще се срещнат по два пъти. Този формат ще повиши и таксата за участие, но тя ще бъде за сметка на изиграните мачове.

Ето и всички тимове, които ще участват в първенството:  Черно море – Мания, Одесос – Хидроремонт, Гранд Про – Коктейлс, Пикадили, АФК Варна, МФК Тича, МФК Маг - Младост, Спартак 1, Спартак 2, Крам Комерс, Народно дело, Май маркет, Феникси, Бултрас, Черно море.

Стана ясно още, че двубоите от шампионата ще се провеждат в зала Владислав, като в най-студените месеци – декември, януари и евентуално февруари, срещите ще се играят в Двореца на културата и спорта. Имало е вариант и за залата в Тринити парк, но тимовете са го отхвърлили, заради липсата на отстояние от линиите до трибуните и стените на помещението.

Междувременно стана ясно, че в зависимост от това, колко отбора ще се пуснат в софийското първенство, ще се разбере и колко тима от Варна ще играят на републиканско ниво. Ако в столицата се пуснат 4 тима, както е по предварителна информация, софиянци ще имат само по един представител в държавния шампионат. Един ще има и от Габрово, а Варна ще бъде с цели четири отбора в борбата за определяне на новия шампион на България.

Утре в 12 ч., в сградата на ЗС на БФС – Варна ще бъде теглен и жребият за първия кръг на първенството, което стартира в събота 22 септември. Срещите ще се играят в от 10 ч. до 20 ч. Всеки един от отборите ще има право веднъж на сезон да поиска отлагане на мач, но това трябва да стане не по-късно от средата на седмицата преди самата срещата.