Ще те взема за съпруг(а), но само за 4 години

Варна Лайф

18-09-2012, 10:42

Автор:

ВАРНАУТРЕ

Всичко от Автора

Колебаещите се младоженци не стигат далеч в брачните си клетви

Младоженките, които се колебаят преди сватбата, се развеждат на четвъртата година след брака,

установи американско проучване, цитирано от Ройтерс.

Авторът на изследването Джъстин Лавнър от университета в Калифорния констатирал, че предбрачните съмнения, особено сред женския пол, вещаят по-висок процент разводи и по-малко удовлетворение от брака години след това.

Екипът му изследвал 232 младоженски двойки в Лос Анджелис от деня на венчавката им до четири години след това. Те отговаряли на въпросници на всеки 6 месеца. Средната възраст на новобрачните била 27 години за съпрузите и 25 години за съпругите.

В първото интервю анкетираните били попитани дали са се колебали преди сватбения ден. 47 на сто от младоженците и 38 на сто от младоженките отговорили утвърдително.

И ако при жените по-рядко възниквали съмнения относно правилността на брачния им
избор, то последствията от техните колебания били доста по-тежки.

Проучването установило, че 19 на сто от съмняващите се младоженки били разведени на четвъртата година от брака си. А при булките, които твърдо вярвали в избора си преди сватбата, процентът разведени на четвъртата година бил над два пъти по-малък - 8 на сто.

При мъжете 14 на сто от съмняващите се младоженци били вече разведени на четвъртата година, а само 9 на сто - твърдо вярващите, че са завели пред олтара жената на живота си.