Порязаха фондация "Владиславово"

Мисия Варна

17-09-2012, 14:00

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

За нарушения при две НПО-та предоставящи социални услуги във Варна съобщи шефката на социалната комисия Лидия Маринова

С 30% отънява бюджета от делегирани държавни дейности на Дневния център за възрастни хора в ДКЦ "Чайка", стопанисван от фондация "Владиславово". 

Това стана ясно от думите на шефката на комисията по социални дейности към местния парламент на Варна Лидия Маринова. Дневният център се е водел с капацитет 30 души. След проверка обаче е станало ясно, че центърът не е запълнил капацитета си и той е бил намален на 20 бройки. Така фондация "Владиславово" ще трябва да връща пари на държавата, отпуснати за предоставянето на социалните услуги за потребителите на Дневния център.

За нарушения при още две НПО-та предоставящи социални услуги във Варна съобщи още Маринова. "Сигнализирали сме Агенцията за социално подпомагане, но няма да кажа кои са организациите, защото все още тече проверка", уточни шефката на социалната комисия. По думите й двете НПО-та са с пълен капацитет но само на хартия. Реално не предоставяли услугите си на всички, които се водят потребители при тях. 

Общо 44 НПО предоставят услуги по Социалната програма на община Варна. Бюджета им е над 9 млн.лв. Парите са от държавна и общинска делегирани дейности.