Отпускат средства за младежки НПО-та и структури

Новините

13-09-2012, 15:50

Снимка:

poligraff.net

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Според обявената покана за представяне на предложения ще се отпускат до 35 000 евро на младежки НПО-та или структури, регистрирани най-малко една година преди подаване на проектите

Европейски неправителствени организации и мрежи вече могат да кандидатстват за финансиране на оперативните си разходи за 2013 година от европейската програма "Младежта в действие".

НПО-тата и мрежите трябва да изпълняват дейност на европейско равнище в сферата на младежта. Според обявената покана за представяне на предложения ще се отпускат до 35 000 евро на младежки неправителствени организации или структури, регистрирани най-малко една година преди подаване на проектите.

Кандидатите трябва да са европейски представителни организации и мрежи, които развиват дейност или членуват в поне 8 допустими по програмата държави. Подкрепа ще получат и неофициални европейски обединения на организации от минимум 8 държави.

Програмата ще финансира 7 групи дейности, които насърчават участие на младите като активни граждани в обществения живот и в дейности за европейско сътрудничество в младежката сфера. Финансират се представяне на европейско равнище на интересите на младите, младежки обмени и доброволчески дейности, неформално обучение и програми за младежки дейности, дебати по европейски въпроси, европейски и младежки политики.

Безвъзмездна помощ могат да получат проекти за междукултурно познание, младежко участие и инициативи, разпространение на инфорация за действия на ЕС. Програмата покрива до 80 % от разходите по проектите. Срокът за кандидатстване е 15 ноември 2012 г. Електронни формуляри могат да се изтеглят от  http://eacea.ec.europa.eu/youth/index_en.htm