Цветан Цветанов със злато на държавното по културизъм

Спорт

11-09-2012, 14:27

Снимка:

Личен архив

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Представя България на Arnold Classic в Испания другия месец

Варненецът Цветан Цветанов спечели златен медал на държавното първенство по културизъм, което се проведе в Летния театър във Варна.

Цветанов се състезава в категория до 70 кг. и е един от културистите в морската столица, които участват на европейски и световни първенства. През миналата година отново спечели златото на европейското първенство, което България бе домакин, в категория до 65 кг. Организатор на проявата бе Българската федерация по културизъм и фитнес. Освен Цецо, и останалите варненски състезатели се представиха на ниво в надпреварата. Георги Киряков спечели сребърен медал в категория до 75. В тази категория Валентин Димитров е пети, а Иван Малчев – седми. При 80-килограмовите Велислав Велев зае четвърто място, при 85-килограмовите Валери Енчев е пети, а Десислав Серафимов е седми на 100 кг. При смесените двойки варненката Ирена Колева и нейният партньор станаха втори, а Камелия Димитрова е пета при жените.

„Получи се добро състезание, в което съдийският състава бе на много добро ниво. Това не е много нормално като се има в предвид, че в други състезания се бутат определени състезатели. Сега не беше така, което е похвално за нашия спорт. Организацията на цялото състезание беше на нужното ниво. Определено имахме късмет с времето. Всички са наясно, че един дъжд в този ден щеше да провали цялостната подготовка на състезателите“, каза за ВарнаУтре.бг шампионът Цветан Цветанов.

Стана ясно още, че варненецът ще представлява България на голям форум от световна величина. Става въпрос за състезанието Arnold Classic, което ще се проведе от 8 до 11 октомври в Испания. „Радвам се, че ще мога да участвам на състезание от такъв мащаб. Аз се готвя за него от няколко месеца и по тази причина не бях на 100% от формата си в състезанието от държавното първенство. Тогава бях на около 85% готов, което обаче ми бе достатъчно да спечеля златен медал“, каза още Цветанов.